Slimmer omgaan met energie

Energyhouse is dé pionier op het gebied van dynamische energie.

 

 

Al sinds 2013 helpen wij ondernemers om slimmer om te gaan met energie. Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? We zetten de voordelen graag voor u op een rijtje. 

Dynamisch heeft de toekomst

Als energieleverancier koopt Energyhouse dagelijks energie in op de energiemarkt. Omdat vraag en aanbod constant wisselen, is ook de prijs steeds anders. 

 

Tijdens koud winterweer is de vraag naar gas bijvoorbeeld hoog, waardoor het duurder is om in te kopen. En met wind of zon wordt er veel groene energie opgewekt, en daalt de prijs.

In Nederland groeit de vraag naar dynamische energie hard. In Scandinavië profiteert inmiddels al ruim 70 procent van de energieklanten van voordelige dynamische energie tarieven.

 

Bekijk de animatie met meer uitleg over dynamische energie.

Video afspelen

Tarieven gebaseerd op beursprijzen

Energietarieven zijn onderhevig aan prijsschommelingen. Dat is nu niet anders dan vroeger. De prijzen voor elektriciteit en gas zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het weer, de economie, geopolitiek, en de aanbod van energiebronnen zoals olie, gas, kolen, zon en wind.

 

Energie wordt verhandeld op beurzen waar producenten hun opgewekte elektriciteit en gas aanbieden. De experts van Energyhouse kopen zelf dagelijks elektriciteit en gas in op deze beurzen, ook wel spotmarkten genoemd. Hierdoor realiseren wij jaarlijks forse besparingen voor onze klanten. 

De elektriciteitsprijzen op de spotmarkt komen tot stand op de EPEX (European Power Exchange, voorheen APX), en die van gas op de TTF (Title Transfer Facility) day-ahead-markt. Elektriciteitsprijzen variëren elk uur, de gasprijzen dagelijks. De actuele marktprijzen zijn tijdens de openingstijden van de beurs te volgen. 

Actuele prijzen

Volg hier de openbare marktprijzen van elektriciteit en gas op de spotmarkt:

Lage en transparante opslag

Energyhouse koopt energie in op de spotmarkt, en brengt daarop een aantal transparante opslagen in rekening, zoals de vergoeding voor inkoop, onbalans en bij elektriciteit certificering of garanties van oorsprong. 

We vermijden daarmee de forse risicopremies en financieringskosten die worden doorberekend in vaste en variabele tarieven.


Energietarieven berekenen op basis van marktprijzen betekent ook dat de marktprijs soms tijdelijk wat hoger is dan een vaste prijs. Maar gemiddeld is het dynamische contract in veruit de meeste gevallen veel gunstiger, zelfs in tijden van oplopende energieprijzen als gevolg van geopolitieke spanningen.


Uit onder andere de data van de Monitor Consumentenmarkt Energie van de ACM blijkt al jaren dat dynamische energietarieven gemiddeld een stuk voordeliger zijn dan de vaste-en variabele tarieven.


Benieuwd hoeveel uw bedrijf mogelijk kan besparen op de energiekosten? Vul onderstaand uw jaarverbruik in en ontdek het zelf. Wij komen graag in contact om de voordelen voor uw bedrijf te bespreken.

Hoeveel had uw bedrijf de laatste 12 maanden bespaard?

MKB Voordeel scan gestyled DW
  • Verbruik per jaar
  • Besparing en opbouw
  • Vrijblijvend advies

Bereken het voordeel

Hoeveel had u de afgelopen 12 maanden kunnen besparen?

Opnieuw

Vergelijking o.b.v. de laatste 12 volledige kalender maanden. Vergelijking tussen gemiddelde marktprijzen van elektriciteit (EPEX) en gas (TTF Day Ahead) en de “Monitor Consumentenmarkt Energie” van de ACM waarin de mediaan wordt berekend van vaste en variabele tarieven, die elke 1ste van elke maand aan nieuwe klanten worden aangeboden. Getoonde bedragen zijn o.b.v. geprofileerde kleinverbruik aansluitingen en betreffen leveringskosten inclusief opslagen voor CvO/GvO, inkooptoeslag, vastrecht, netbeheerkosten en  belastingen maar exclusief btw. 

Actief sturen op energieverbruik

Naast het algemene prijsvoordeel profiteert u met een dynamisch energiecontract nog eens extra wanneer het energieverbruik wordt afgestemd op de dagelijks wisselende energietarieven

Is de prijs voor elektriciteit bijvoorbeeld laag door veel aanbod uit zon en wind, dan kunt u uw elektriciteits-intensieve productie hierop afstemmen. Op die momenten draagt u ook nog eens uw steentje bij aan de groene energietransitie. Is de prijs hoog, dan kunt u ervoor kiezen uw verbruik te verminderen of uit te stellen.

 

Elke dag om 15:00 uur zijn de energietarieven van de volgende dag te vinden in het MijnEnergyhouse klantenportaal

Doe mee aan de energietransitie

Met een dynamisch energiecontract draagt u ook bij aan de groene energietransitie. Want als elektriciteit wordt gebruikt tijdens de goedkope uren, dan wordt er duurzamer gebruik gemaakt van de beschikbare energiebronnen.

 

Terwijl u bespaart, versnellen we samen een fossielvrije toekomst, én verlaagt uw bedrijf direct de uitstoot van CO2. Dat is goed voor het milieu, maar helpt ook om het stroomnet meer in balans te brengen. Hierdoor kunnen weer meer zonne- en windparken op ons net worden aangesloten. 

Geen opzegtermijn,
geen boete

Wij snappen dat ondernemers behoefte hebben aan keuzevrijheid en flexibiliteit. Een dynamisch energiecontract bij Energyhouse biedt zelfs volledige flexibiliteit. Onze contracten zijn dagelijks opzegbaar, en bovendien hanteren wij geen opzegboetes.